Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2009 00:26 - Онлайн-интервюто с Боян Расате от 26.03.2009 г.
Автор: bnsbsl Категория: Политика   
Прочетен: 2157 Коментари: 1 Гласове:
-1

Последна промяна: 26.07.2009 00:31


26 март 2009, от 14,00 до 15,00 часа гост беше Боян Расате, лидер на БНС/Гвардия.

ТЕМАТА: Злоупотребата с етническата и религиозната толерантност и медиите.

Калоян : По какъв начин , мислите да се справите с циганските и турските престъпления? И какво какво мислите за смъртното наказание?

2009-03-26 15:01:52

Боян Расате :

Циганските и турските престъпления са следствие на държавния разпад в който живеем. Тези лица, които извършват престъпления го правят защото държавата и съответните институции си затварят очите за множество нарушения на закона и по този начин създават чувство на безнаказност.  За да излезем от това положение, в което сме поставени, е нужно единствено законите които съществуват да се прилагат  еднакво към всички. Иначе казано онези, които ни управляват трябва да имат куража да се опълчат на десетките правозащитни и други цигански организации. Полицията трябва да бъде оставена спокойно да изпълнява своите задължения без да й се влияе политически.

Считам,  че в случаи когато е извършено престъпление отличаващо се с особена жестокост и това е доказано по безспорен начин, както и за държавна измяна и национално предателство присъдата трябва да бъде само една - смърт.

Ювиги : Поддържате ли връзки наднационално и ако да, то какви? И защо насайта за генерал Луков стоят стари фашистки знамена на чужди държави? Още един въпрос-не мислите ли, че генерал Луков е на всички българи и не е редно да си го "присвоявате"

2009-03-26 14:56:29

Боян Расате :

Поддържаме отношение с почти всички патриотични организации в Европа с изключение на тези в Сърбия, Гърция и Турция. В сайта за генерал Христо Луков няма нито стари, нито нови фашистки знамена на чужди държави, а аз ще добавя - и организации. Напълно сте прав, че генерал Христо Луков е на всички българи защото е герой от Първата световна война, награден с множество отличия и медали, министър на войната, който пръв реорганизира българската армия и я превърна в съвременна войска. Генерал Христо Луков е само наш патрон като един от основоположниците на съвремнния български национализъм, но ние не искаме да си го присвояваме. Даже напротив - приветстваме и се радваме когато все повече наши съвремнници се запознават с неговия живот, с неговото дело и почитат паметта му без да влагат излишна политика.

Стоян Проданов : можте ли да обясните страния факт, че след като имате присъди за притежание на боеприпаси и побой и грабеж, при убийстовото на Цариградско шосе не сте осъден ефективно - явно протекциите ВИ са по силни от тези на Ставийски

2009-03-26 14:55:01

Боян Расате :

За катастрофата - вече обясних. Присъда за притежание на боеприпаси нямам, защото нямам оръжие или боеприпаси, но имах условна присъда за "побой и грабеж" и тя е издадена "в името на народа", както всички присъди "в името на народа". Конкретно по случая. С приятелката ми, която сега ми е съпруга, бяхме в Люлин когато група цигани започнаха да подмятат разни неща по неин адрес докато минавахме покрай едно кафе. Нея я изпратих в колата, а аз останах и се сбих с циганите. нито съжалявам, нито се разкайвам. Днес бих постъпил по същия начин дори ако не става въпрос за моята жена. Този, който повдигна обвинение е криминално проявен, престъпник с две присъди - едната за грабеж, другата за измами. Има опит в тези неща, а и усложливи адвокати са го посъветвали да прибави и грабеж към другото. Имам запис как ме изнудва за пари като казва, че в съда ще каже истината ако му дам 2000 лв. Отказах и за това ме осъдиха. Въпреки всичко съдът видя записа, но не го прие.Считам, че всеки достоен и уважаващ себе си българин, а и обикновен мъж, трябва да постъпи по същия начин.

Кико : Колко Ви плащат Манджуков и Младен Мутафчийски?

2009-03-26 14:52:46

Боян Расате :

Не познавам Младен Мутафчийски, а на Петър Манджуков ако трябва да сме точни би трябвало ние да му плащаме за това, че ни прие в ББТ и ни даде възможност да ползваме безплатно един час ефирно време. Но да оставим парите настрана. Най-вече му дължим благодарност за разбирането и доброто отношение. Колкото до Вас наистина щях да съм по-спокоен ако бяхте взели от някой пари за този въпрос, но се съмнявам. Очевидно просто обичате да задавате глупави въпроси или си мислите, че в този живот всичко е пари.

Анастас : Какви са мотивите Ви да изберете името Расате. Добре е известно, че Владимир Расате, син на княз Борис, се е опитал се завърти колелото на историята назад и да възвърне старата религия, като по този начин откъсне България от семейството на европейските народи.

2009-03-26 14:52:42

Боян Расате :

Като говорим за семейството на европейските народи знаете ли че Унгария, която е в центъра на това семейство приема християнството почти два века след България? Някъде по това време към същото "семейство" се присъедняват, разбира се  - пак с насилие - Швеция, Дания, Норвегия...Тоест, по нова време не е имало такова семейство на европейските християнски народи за което Вие говорите. Днес религията е вид култура, традиция, ценности, морал и т.н., но в онова време религиите  и в конретния случай - християнството, са били вид политически иделогии, налагани от по-силния на по-слабия. Така е и в нашия случай. Ако не знаете България губи войната с Византия и в договора е записано, че тя се задължава да приеме хирстиянството. Но това е история, която в момента не е нужно да коментираме най-малкото защото не сме в училище или университета.

Относно името - не влагам никакъв религиозен смисъл в него. Преди близо 10 години мои приятели на едно събиране започнаха на шега да се обръщат с името Расате към мен. По-късно този псевдоним събуди интерес у някои журналисти  и така доби публичност. Ако твърдите, че съм езичник - това не е така. Произхождам от два източноправославни рода, чиито родоначалници са свещеници, а именно- Попвасилеви и Попниколови.

Петър Стайков : Български национален съюз без Боян Расате? това възможно ли е? Как бихте коментирали "съжденията" на някои хора от вътрешната опозиция в БНС, че организацията би вървяла по-добре, ако се смени лидера? Друг е въпросът защо тези "личности" не излизат наяве с имената си и позициите си и дали изобщо има поне един, който може да се равнява със Боян. Смятате ли също така, че ас сериозни твърденията, че БНС Пловдив имат намерение, ако не да се цепят, то поне да изземат лидерсството в структурата на БНС с твърдението, че са по-голяма и по-добре организирана част дори и от тази в София, която се води от години предимно от Боян Расате и не е постигнала успехите в Пловдив, които бяха постигнати за сравнително кратко време?

2009-03-26 14:52:31

Боян Расате :

Безспорно БНС е организации от водачески тип, но освен това ние имаме и идеология, която ни събира и сплотява. Виж при ГЕРБ, Атака и т.н., но без БСП защото там има идеология, е по-различно. Без Бойко Борисов и без Волен Сидеров тези партии ще се разпаднат. Убеден съм, че няма незаменими хора, стига те да не са единствената обединяваща сила за другите. Независимо дали аз съм лидер на БНС Гвардия или не аз ще продължавам да помагам и да работя за тази организация. В нашата организация на всеки се дава възможност да изкаже своето мнение, да коментира и критикува и ако има по-добро предложение да го изложи. Организацията ни е сплотена защото се ръководи по идеи и правила, които всеки преди да постъпи предварително приема, което пък е гаранция за единство. Нямам информация за подобни намерения на някоя регионална организация да изземе лидерството  в БНС и даже твърдя, че въпроса Ви е подмолен опит, целящ да създаде интрига и неразбирателство в движението ни. Увереявам Ви, че ако това сте имале предвид опитът Ви няма да постигне успех.

Иван Иванов : Как създадохте Български Национален Съюз и кой ви подкрепя?

2009-03-26 14:51:31

Боян Расате :

Събрахме се приятели с близки убеждения и решехме, че е крайно време някой да каже  и прави нещо по-различно от онова, което ни показват казионните медии и вършат отгледаните и контролирани от кукловодите партии. Подкрепят ни много други сдружения и организации, но най-вече огромна част от обикновените хора в България защото ние сме като тях и казваме на всеослушание онова което всички си говорят вкъщи.

читател : Възможно ли е верската нетърпимост да бъде овладяна чрез медиите?

2009-03-26 14:48:59

Боян Расате :

Разбира се, но за това трябва да има правилна държавна политика, каквато днес липсва. Ето Ви и пример - когато даваха репортаж за българите-мюсюлмани в село Рибново една уж много толерантна телевизия излъчи кадри на които се виждаха хора с традиционни носии, две джамии и една разрушена църква. В репортажът иначе се говореше за толерантност, но очевидно на подсъзнателно ниво насаждаше друго. това трябва да се преследва,  а не хора които търсят и казват истината.

Боби Даскалов : Разкайвате ли се, че затрихте живота на едно невинно създание на Цариградско шосе? Рабът божий (бил той и орканоид) си отиде, а вие седите тук най-невъзмутимо и си тракате по клавиатурата!

2009-03-26 14:48:42

Боян Расате :

Относно катастрофата за която говорите мога да кажа следното: аз не пия, не пуша и не употребявам наркотици. В този смисъл съм застрахован да извърша пътно-транспортно произшествие в нетрезво състояние, но когато "невинното създание", както казвате - рабът божий - употреби алкохол в прекомерни количества, разбирай 3,1 промила, не мога да нося отговорност.

Иван Иванов : Ако приемем, че на евро изборите и парламентарните избори, Вашето формирование ще участва под някаква форма, с кого бихте се коалирали?

2009-03-26 14:48:27

Боян Расате :

Приемаме подкрепата на всички родолюбиви организации и сдружения, но категорично отказваме да работим с известните ни политически субекти, които се компрометираха през последните години. В отва число управляващи и управлявали ли такива, които с циркаджийските си номера напоследък се стремят да привлекат внимание и избиратели. Казано накратко - с хора и организации, които не търсят лична полза ще работим,  но не и с такива, които са готови на всичко за да влязат във властта.

Иван Иванов : Не мислите ли, че партийния формат е неудачен политически модел за България. Затова и се състои купуване на гласове, затова и се създава предизборно религиозно и етническо противопоставяне. Мажоритална система, ща бъде ли по-удачна според вас?

2009-03-26 14:45:28

Боян Расате :

Без значение е дали форматът ще бъде партиен или мажоритарен. Купуването на гласове и изборните манипулации ще продължат. Така е защото не само политиците и партиите са сбъркани, а цялата политическа система. Но така е не само у нас, а и в чужбина, където уж всички партии са равни, всъщност има един медиен и финансов монопол на не повече от по две-три партии.  У нас на първо време е крайно наложително да влязат новите лица в политиката както се опитваме ние след което тези хора да наложат нови правила и да променят досегашните взаимоотношение в обществото  и политическия живот. За жалост това ще бъде изключително трудно, за да не кажем невъзможно.

? : Г-н Расате, какво е вашето мнение за християнските секти, като "Свидетелите на Йехова" и защо според вас държавата не взима никакви мерки срещу тях? Виждате ли разлика между християнския и мюсюлманския религиозен фанатизъм?

2009-03-26 14:43:42

Боян Расате :

И тук за пореден път виждаме бездействието на днешната ни държава и престъпна немърливост на политиците ни. Не се взимат никакви мерки защото срещу българския народ днес се води истинска война и тя е по всички фронтове. Крайната цел е да изчезнем като народ и да освободим територия за други. Примемам хората с различно вероизповедание, но България  е светска държава и всеки религиозен фундаментализъм е вреден и опасен за българската държавност и народ.

Иван Иванов : Ясно е, че медиите в България са зависими? Какво ще кажете по отношение на Вашето предаване! Обслужва ли и при какви условия би обслужвало нечии интереси?

2009-03-26 14:43:01

Боян Расате :

Ние не обслужваме никого. ББТ беше единствената телевизия, която се престраши и ни даде ефирно време и възможност да казваме истината, която другите премълчават. Можем само да благодарим на Петър Манджуков и блоговолението, което има към нас.

Кирил Гьорев www.srosksos.org : А как би коментирал г-н Расате толерантността към крайнодесни и профашистки групировки? Особено спрямо БНС битува широко разпространеното мнение, че сте такава фашистка групировка. Аз лично преди да дойда в София дори не бях чувал за вас, но идвайки тук и особено покрай дейността на сдружение СРОКСОС научих много неща и за БНС и за крайнодесните, неща които се убедих, че са верни когато видях какви ги вършеха на 14 ян,ари фашизираните елементи пред Народното. Спрямо бНС лично мен ме дразнеше в началото това заиграване с нацистката символика на вашата "гвардия"(оставям настрана доколко е легално и конституционно да си правите такива щурмови отряди). Ала все повече хора надигат глас срещу вас, защото вашата групичка е крайно досадна и се присламчва на какви ли не чужди протести-на еколози, за свободен интернет, гейпаради т н. На места, където не сет желани и сте изгонвани. Така както не сте желани и на нашите ежеседмични потести пред Народното. ВЪПРОСЪТ ми конкретно е-как така можете да говорите за толерантност и да се оплаквате, че сте едва ли не насилвани от власта след като имате медийно внимание, собствено предаване в национален ефир и непрекъснато говорите с езика на омразата? Последното, което втрещи не само мен, но и моите колеги от СРОКСОС са призивите за саморазправа отравяни от близкия до вас профашистки сайт bg.altermedia.info, който освен еч перманентно лъха на антисемитизъм и хомофобия, вече си позволява ад публикува снимки на политически опонети на БНС (сред които и непълнолетни-кви опоненти могат да ви бъдат едни деца!) с пизивите аз саморазправа и побоища над тях! Това ил е демокрацията в която живеем? Насилие и етрор?! Затова всяка седмица ще сме пред Народното, защото нашата алтернатива се нарича СРОК, демократическо гражданско общество, а вие единствено предлагате расизъм и просташка хулиганщина!!!

2009-03-26 14:39:51

Боян Расате :

Първо, БНС Гвардия не нито лява, нито дясна, още по-малко крайно дясна. Национализмът обединява, а не разделя на ляво и дясно, на червено и синьо. Най-достоверна информация за БНС можете да получите от нас самите, нашето предаване и нашата интернет страница. Такава информация не може да получите нито от СРОКСОС, нито от МОКСОС, а още по-малко от интернет форуми където не е ясно кой и защо пише. Аз не съм толерантен към извращенията, ненормалното и антибългарската политика на управляващите и сателитните им организации, но и не говорим с езика на омразата. Напротив - даже можем да кажем, че говорим с езика на люобвта - към своите семейства, към бъдещето на нашите деца, към природата на България и изобщо към всичко, което ни прави българи  и ни е запазило през вековете. Всеки, който се опитва да ни отнеме тези неща е наш враг и наш дълг е да се борим с всичкси средства срещу него. Относно демокрацията никога не съм казвал, че е харесвам, даже напротив. Тази форма на управление докара повечето от днешниет ни беди. Не мога да отговарям какво бише в Алтер медия, а само в сайта на БНС Гвардия. На 14 януари пред Народното събрание бяха арестувани активисти на ГЕРБ и СРОКСОС. От БНС Гвардия няма арестувани и няма участвали в хулигански действия, макар че когато искаш да сваляш правителство на протестен митинг е очаквано, че ще се стигне до ексцесии. не разбирам какво толкова Ви учудва случилото се там или очаквахте правителството да падне без бой.

Иван Иванов : Да конкретизираме! Кои са истинските националисти и трябва ли според вас да се придържат към религиозния морал за собствената си вяра? Или има някакакъв общочовешки морал, априори или има друго определящо?

2009-03-26 14:39:19

Боян Расате :

За последен път се връщаме на този въпрос. В основата на национализма стои разбирането за нацията. За нейното развитие и благоденствие. Важен е етническият произход, религиозната принадлежност всеки може сам да си избере или промени, но кръвта не можеш да си смениш. Разбира се има общочовешки морал и той в огромна степен се припокрива с морала на общоприетите релгии. Да си български националист означава да обичаш и  да се бориш за благоденствието на своите кръвни братя и да не се месиш в личния им живот. Всеки която поставя религиозната си принадлежност пред националната е по-скоро интернационалист отколкото българин и националист.

Петър : Битува мнение, че се опитвате да копирате Волен Сидеров... Не смятате ли, че като припокривате неговия модел подценявате българите.

2009-03-26 14:36:25

Боян Расате :

Български национален съюз е създаден през 2001 г. Три години - от 2002 до 2005 г. разхождахме Сидеров по митинги, протести и демонстрации, по национални чествания и още къде ли не. Написахме му програмата или накратко казано нас ни има дълго преди него. Ние не копираме никого и не подценяваме българския народ. Даже напротив - надяваме се и очакваме той да види разликите помежду ни.

Иван Иванов : Ще участвате ли в изборите и как можем да се свържем с вашият предизборен щаб за да помогнем в агитацията?

2009-03-26 14:34:15

Боян Расате :

Информация по зададения от Вас въпроса ще бъде разпространена в близките дни по медиите заедно с координатите на нашите регионални организации. Ще бъде публикувана и на интернет страницата ни bgns.net, както и в Национална гврадия по ББТ.

Галилео Галилеев : В случай, че тази година отново има гей-парад, ще постъпите ли както миналата година и ще се опитате ли да му попречите с всички средства? Не смятате ли, че единственият начин страната да бъде спасена, е около 150-200 човека, включително с целите им семейства да бъдат изпратени в космоса и то незабавно?

2009-03-26 14:32:39

Боян Расате :

Позицията ни относно подобни извратени шествия остава непроменена въпреки присъдата, която получих. Ако отново има опит Джемини или друга подобна организация за подобни провокации спрямо обществения морал и нашите традиции ние ще отговорим подобаващо, но отсега е рано да кажем как. Мисля, че за да оцелеем като народи и държава ще енеобходимо повече от 150-200 души трябва да бъдат изпратени незабавно в космоса.

Петър Петров : По какъв начин ще привлечете повече избиратели, които да гласуват за Вашата партия?

2009-03-26 14:32:33

Боян Расате :

Двайсет години ни управляват едни и същи боклуци, които скачат от една партия в друга. Всички те обаче са еднакви и са създадени на едно и също място. Ние сме по-различни и това го доказват всичките ни действия, думи и непрестанните съдебни преследвания срещу наши активисти. Не търсим власт или пари, възмездие за онези които съсипаха нашето Отечество.Който се интересува може да запознае и прочете нашата програма и идеите ни. Но най важното е подсъзнателно избирателите да се убедят, че ние сме по-различни.

Урсула : Продължавате ли да поддържате тезата си, че хомосексуализмът трябва да се преследва като престъпление?

2009-03-26 14:31:04

Боян Расате :

Има два вида хомосексуалисти. По-малко се раждат такива, но повечето в следствие на модни тенденции на реклама и т.н., включително и възможност за издигане в обществото и бърза кариера стават такива. Категорично обаче твърдя, че публичното пропагандиране на хомосексуализъм трябва да се забрани. Какво правят иначе хората в къщи не ме интересува  и всеки има право да избира с кого си ляга.

патриот : Вярно ли е ,че сте хомосексуалист?

2009-03-26 14:28:11

Боян Расате :

Някои казват, че дори общувам с извънземни. Вие вярвате ли?

патриот : Защо осквернявате национални символи и ги примесвате с хитлеристки ?

2009-03-26 14:27:44

Боян Расате :

Не разбирам какво имате предвид и кои символи според Вас са хитлеристки. Движението ни използва и рекламира само български символи. Ние сме българска патриотична организация и не използваме чужда символика.

патриот : От къде взимате пари за финансирането на пропагандата ?

2009-03-26 14:26:54

Боян Расате :

Организацията ни се издържа от членски внос, който е доста висок и от дарения на родолюбиви българи със собствен бизнес. Въпреки всичко средствата които получаваме не са достатъчни.

Жеко Баев : Според Вас може ли Българин да бъде само този, който е христянин, както твърдят от партия Атака и въобще може ли да се сложи знак за равенство между религия и етнос.

2009-03-26 14:26:43

Боян Расате :

Не може да се сложи. Релегия и етнсо са две различни неща и не може да се смесват. Раждаш се българин дори и да не искаш, но религията сам си избираш и можеш винаги да промениш. Партия Атака вредят на единството на българската нация с подобни твърдения. Вземете за пример албанците и палестинците, които независимо от своята релегиозна принадлежност единни градят Велика Албания или се борят за своята независимост и свобода.

Иван Иванов : Смятате ли, че трябва Българина да загърби традиционната си вяра/православие или ислям/ и да це концентрира само и единствено върху родовата си принадлежност? Ако отговорът Ви е положителен, това няма ли да доведе до нова загума на морални ценности, в и без това обезвереното ни общество?

2009-03-26 14:26:42

Боян Расате :

В никакъв случай българинът не трябва да загърби своите традиции и вяра, но в никакъв случай не можем да определяме една вяра като характерна и присъща за българина, а друга да отричаме. Първо, защото това не отговаря на историческите факти и второ защото това би довело до невъобразими проблеми и конфликти. В исторически план българският народ преди християнството е изповядвал друга вяра, а към днешна дата над 7 млн българи във Волжка България, наследници на братя на кан Аспарух, са мюсюлмани.

patriot : Вие фашист ли сте господин Расате?

2009-03-26 14:25:31

Боян Расате :

Категорично не. Аз живея в 21 век, в България, а не в Италия през 20-те или 30-те. Преди всичко съм българин и се интересувам от проблемите на съвремнното ни общество и държава.

FN : Съгласен ли сте с тезата на Жан-Мари льо Пен, че газовите камери за евреите през войната са просто детайл от историята?

2009-03-26 14:24:47

Боян Расате :

Чувал съм, че сред съвременните историци има т.нар. "ревизионисти", които оспорват Холокоста, както и други исторически събития, несвързани с Втората световна война. Знам, че  тези хора са подложени на законово преследване, което донякъде може да определи като цензура. Не съм напълно запознат с тезата на Жан-Мари Льо Пен, но пък ми прави впечатление, че у нас всеки може необезспокоявано да оспорва Баташкото клане и петвековния турски геноцид.

Калоян : Мислите ли ,че в България има расизъм, и кой го създава?

2009-03-26 14:24:40

Боян Расате :

Българите са известни със своята толерантност и търпимост. За жалост тези ни качества днес се използват срещу нас самите. Да, в България има расизъм. Расисти са циганите и турците, които ни мразят заедно с десетките т.нар. правозащитни организации, които използват всеки измислен от тях повод да съдят българи и България у нас и в чужбина.

Гоце : Какво е отношението на Расате към архитекта на сегашното управление Първанов?

2009-03-26 14:23:17

Боян Расате :

Първанов е част от управляващия елит, който в последните двайсет години доведе страната ни до разрухата, който ни заобикаля днес.

Иван Иванов : Кой има полза от религиозното противопоставяне на Българите на православни, католици, мюсюлмани и т. н. Защо само тук не може народа ни да се обедини и заедно да започнем изграждането на нова Велика България на Балканите? Как ще коментирате скандала в село Рибново, представен в медийте от Яне Янев и ще участвате ли на предстоящите избори? Бихте ли се коалирали с Янев и други патриотични фракции?

2009-03-26 14:14:24

Боян Расате :

Полза от религиозното противопоставяне имат преди всичко политическите партии и по-конкретно ДПС и т.нар. "патриотични" организации в лицето на Атака и ВМРО. Тези партии организират пропагандата и идеите си най-вече на принципа на религиозното противопоставяне и пропускат умишлено да кажат, че част от мюсюлманите, а именно т.нар. "помаци" са също българи. Това се прави както казах за да сплотяват около себе си твърди електорати на политически и национално неграмотни. Тази политика на разединение след това се консумира от лидерите и една част от ръководствата на тези партии. Мисля, че за ДПС всеки разбира защо се водят такава политика, но по-трудно обяснимо и неразбираемо защо т.нар "националисти" от Атака и ВМРО пеят в същия хор. Нали всъщност национализма трябва да обединява нацията,  не да я разединява. Но както разбирате ако нацията е обединена за днешните ни политици ще е по-трудно да крадат и да се задържат на власт.

По втория въпрос. В България преди да се обединим ще трябва да отсеем както казваше един "плявата от житото" или казано по друг начин с времето фалшивите националисти ще останат в историята. За село Рибново. Категорично съм против разделението на българите на религиозен принцип защото по религия те са мюсюлмани, но по произход българи. Всеки който говори в друга посока цели да извлече краткосрочни партийни дивиденти, но същевремнно вреди в национален мащаб в дългосрочен план. не бихме с коалирали с Яне Янев или други доказали се във времето псевдопатриоти и палячовци, които вършат мръсната работа на службите.




Тагове:   интервю,


Гласувай:
0



1. анонимен - Valio bsl
26.07.2009 01:25
аз съм на мнение,че Боян Расате е много прав,но явно има много слепи хора,които се заблуждават и не виждат истината в очите,а заради такива хора никога няма да се обединим и да се оправи сбърканата система в сбърканата ни държава!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bnsbsl
Категория: Политика
Прочетен: 108425
Постинги: 42
Коментари: 80
Гласове: 143
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930